Οδηγός για την οργάνωση και λειτουργία λαϊκών βιβλιοθηκών : πρόγραμμα κρατικής αναπτυξιακής βοήθειας, λαϊκές βιβλιοθήκες = Guide for the organisation and operation of popular libraries : development assistant programme, popular libraries (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, 1998)
Το Υπ.Εσ.Δ.Δ.Α. στο πλαίσιο της υλοποίησης του πενταετούς προγράμματος Κρατικής Αναπτυξιακής Βοήθειας, έχει την ευθύνη της ενέργειας "Διοίκησης και Αστική Κοινωνία". Μεταξύ των προτεραιοτήτων που τέθηκαν για το έτος 1998 ήταν η παροχή επιστημονικής στήριξης για την ανάπτυξη των Λαϊκών Βιβλιοθηκών της Παλαιστίνης. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενέργειας που ανέλαβε να υλοποιήσει η ΕΕΤΑΑ, συντάχθηκε και εκδόθηκε ο συγκεκριμένος οδηγός. Ο στόχος αυτού του οδηγού είναι η συνοπτική και εκλαϊκευμένη παρουσίαση των βασικών συνιστωσών για την οργάνωση και λειτουργία των Λαϊκών Βιβλιοθηκών έτσι ώστε ακόμη και οι μη ειδικευμένοι αναγνώστες του να αποκτήσουν μία εικόνα των σύγχρονων οργανωτικών απαιτήσεων μιας Λαϊκής Βιβλιοθήκης.