Νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Θράκης : βιβλιογραφικός οδηγός - Παναγιωτόπουλος, Ανδρέας (Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, 1993)
Η παρούσα βιβλιογραφία αποτελεί μία από τις εργασίες που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος για τη νεότερη ιστορία της Θράκης, το οποίο σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου. Είναι μία εργασία υποδομής, μία προσπάθεια για την καταγραφή και τη θεματική ταξινόμηση βιβλίων και άρθρων σχετικών με τη νεότερη θρακική ιστορία. Το υλικό που συγκεντρώθηκε κρίθηκε σκόπιμο να παρουσιαστεί σε έντυπη μορφή ώστε να είναι προσιτό όχι μόνο στους ερευνητές που επισκέπτονται το Ίδρυμα, αλλά και στο ευρύ κοινό.