Εκατό χρόνια λογοτεχνικού περιοδικού στη Θεσσαλονίκη : 1889-1989 : έκθεση λογοτεχνικών περιοδικών Θεσσαλονίκης 17 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου 1989 στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δημήτρια ΚΔ΄, 1989)
Πριν από εκατό χρόνια, ένας ποιητής, ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, εξέδωσε στην πόλη μας το πρώτο ελληνικό περιοδικό, τον «Αριστοτέλη». Πριν από πενήντα χρόνια, ένας άλλος ποιητής, ο Γ. Θ. Βαφόπουλος, δημιούργησε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης. Σήμερα, ένας τρίτος ποιητής, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, οργανώνει την έκθεση αυτή, θέλοντας να τιμήσει τους δύο ομοτέχνούς του, που, παράλληλα με το δημιουργικό τους έργο, δούλεψαν εμψυχωμένα για το πνευματικό καλό αυτής της πόλης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά για τη σύμπτωση των δύο αυτών επετείων και γι' αυτό αγκάλιασε με ιδιαίτερη στοργή την εκδήλωση αυτή, που αποτελεί ακόμη ένα βήμα στο να γνωρίσουμε καλύτερα ένα δυναμικό κομμάτι της πνευματικής μας παράδοσης αλλά και της σύγχρονης ζωής. Στον κ. Ντίνο Χριστιανόπουλο, που ανέλαβε αφιλοκερδώς το βάρος της έκθεσης και τη σύνταξη του καταλόγου εκφράζω εκ μέρους του Δήμου τις θερμότερές μου ευχαριστίες.