Λόγοι και μελέται. Τόμος Ε΄ = Speeches and studies = Discours et etudes. Volume V - Μπότσαρης, Δημήτρης-Νότης ([χ.ό.], 1974)
Η Ήπειρος, πηγή εθνικών και πνευματικών εξορμήσεων -- Μαχάτμα Γκάντι -- Κωνσταντίνος ΙΑ΄ ο Παλαιολόγος, Βυζάντιον και οικουμένη -- Σούλι και δημοτικό τραγούδι -- Σούλι, τρείς αιώνες αγώνων έως το 1912