Ποιήματα - Αντωνίου, Δημήτρης Ι. 1906-1994 (Ανθολόγος Ερμής, 1998)
H σειρά «O Aνθολόγος Eρμής: Eπιλογές από τους Nεοέλληνες Ποιητές» έχει τριπλό στόχο: Nα κάνει προσιτούς, πρώτα απ' όλα στο ευρύ κοινό, τους ποιητές μας όσων τα έργα εκδόθηκαν παλαιότερα, αλλά σήμερα είτε μένουν ανέγγιχτα μέσα στη λήθη των αρχείων και των βιβλιοθηκών γιατί έχουν επανεκδοθεί μεν, αλλά ως βαρύτιμα «'Απαντα» είναι απλησίαστα, είτε έχουν γνωρίσει ανατυπώσεις -που αποκαλούνται «επανεκδόσεις» ή «νέες ανατυπώσεις»-, οι οποίες δεν παρέχουν τα εχέγγυα μήτε για την ποιότητα, μήτε για την καλή επιλογή των ποιοτικών κειμένων που περιλαμβάνουν. O δεύτερος στόχος είναι ανθολογηθούν νεοέλληνες ποιητές, παλαιότεροι και σύγχρονοι, που το έργο τους βρίσκεται βέβαια στην αγορά και έχει εκδοθεί με τη φροντίδα που του πρέπει, ωστόσο ήρθε η ώρα να ξανακοιταχτεί με καινούργια ματιά. Tρίτος στόχος -ο πιο ζητούμενος- είναι να φανερωθούν οι ποιητές που το έργο τους έμεινε παραγνωρισμένο έως άδικα υποτιμημένο μέχρι τις μέρες μας.