Βιβλιογραφικά Αντρέα Καραντώνη - Δασκαλόπουλος, Δημήτρης, 1939-; Δημητρακόπουλος, Φώτης Αρ., 1949- (Επικαιρότητα, 1988)
Ο σύμμεικτος τόμος με τον τίτλο "Βιβλιογραφικά Ανδρέα Καραντώνη" συγκροτείται από τρεις ομόκεντρες εργασίες συνταγμένες από διαφορετικά πρόσωπα. Η συσσωμάτωση και δημοσίευση των εργασιών αυτών οφείλεται στην σπουδή της κυρίας Μαρίας Καραντώνη να κοινοποιηθεί ένα χρήσιμο και χρηστικό βοήθημα για το έργο και την προσφορά του συζύγου της. Η έστω και αποσπασματική καταγραφή της επί μισόν αιώνα ενεργότατης παρουσίας του Καραντώνη στο λογοτεχνικό προσκήνιο με κύρια, αλλά όχι αποκλειστική, επίδοση τη λογοτεχνική κριτική, έχει να προσφέρει πολλά στον μελετητή της σύγχρονης γραμματείας μας. Ο παρών τόμος αποτελεί ένα πρώτο σχετικό δείγμα. Εύχομαι να έχει γρήγορη συνέχεια.