Έρωτας με την πρώτη ματιά - Θωμοπούλου, Σοφία (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2001)
Καλά λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός! Ζευγαρώνει τα αντίθετα: το δυνατό με το αδύναμο, το όμορφο με το άσχημο, τη μέρα με τη νύχτα, την Αλίκη με τον καινούριο επιστάτη που έχει τα μισά της χρόνια! Ο πιο επικίνδυνος όμως έρωτας είναι αυτός που πιάνεται με την πρώτη ματιά. Έτσι ένιωσε η Ρίτα μόλις πάτησε το πόδι της στο αγρόκτημα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που αντίκρισε τον επιστάτη. Και να φανταστείς ότι ο λόγος που την έφερνε εδώ ήταν για να συνετίσει τη μάνα της και να αποτρέψει αυτό τον αταίριαστο γάμο. Πώς να πολεμήσεις, όμως, ακόμη και το μεγαλύτερο εχθρό, όταν σε προδίδει η καρδιά σου και όταν το βλέμμα σου που συναντιέται με το δικό του του φωνάζει "σε θέλω"; Έτσι συμβαίνει πάντα όταν έρχεται ο έρωτας με την πρώτη ματιά. Είναι η μαγική στιγμή της αναγνώρισης, όταν ο άγγελος ξαναβρίσκει τα χαμένα φτερά του και ο Θεός μεθυσμένος από την ομορφιά του κόσμου αποφασίζει να κάνει μια μικρή εξαίρεση και να ξαναφτιάξει έναν παράδεισο για δύο.