Εγώ η καφέ αρκούδα - Καραγκούνη, Αντιγόνη (SOS χανόμαστε, 1998)
Με απλό τρόπο και παραστατική εικονογράφηση το βιβλίο αυτό ανήκει σε μια σειρά που στοχεύει να γνωρίσει στους μικρούς αναγνώστες τις ιδιαιτερότητες μερικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση. Με τα βιβλία αυτά επιθυμούμε να γίνει κατανοητό από τα παιδιά πως όταν κινδυνεύει ένα πλάσμα της φύσης, κινδυνεύουν όλα.