Αθηνά : εισαγωγή εις τας κλασσικάς σπουδάς - Reinach, Gow (Γράμματα, επιστήμαι, τέχναι ;, 1930)
Το ελληνικό αλφάβητο -- Το λατινικό αλφάβητο -- Τα βιβλία και οι εκδόσεις -- Ιστορία των κλασσικών χειρογράφων -- Διάσημοι φιλόλογοι -- Διάλεκτοι και προφορά -- Ελληνική χρονολογία -- Ελληνική μετρολογία -- Διοίκησις των Αθηνών -- Πληθυσμός της Αττικής --Αρχοντες Αθηναίοι -- Βουλή -- Στρατός και στόλος των Αθηναίων -- Δικονομία των Αθηναίων -- Έθιμα της Σπάρτης --Ρωμαϊκή χρονολογία -- Μέτρα και σταθμά -- Ιστορία της Ρωμαϊκής διοικήσεως -- Η Ρώμη επί βασιλέων -- Η Ρωμαϊκή δημοκρατία -- Το ναυτικό των ρωμαίων -- Ρωμαϊκή νομοθεσία -- Οικονομικά των ρωμαίων -- Ελληνικό θέατρο -- Ρωμαϊκό θέατρο