Τα Σέρβια του χθες : 1823-1944 : εκατόν είκοσι χρόνια ζωής - Σαββιλωτίδης, Κοσμάς Κ., 1956- (Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων "Τα Κάστρα", 2001)
Ταραγμένα χρόνια: Τα Σέρβια πρίν την απελευθέρωση του 1912 -- Τα Σέρβια στο Μακεδονικό αγώνα -- Η απελευθέρωση των Σερβίων (1912) -- Πολιτική ζωή - Έλληνες Πρόξενοι - Βουλευτές - Συνθήκες -- Τα Σέρβια μετά την απελευθέρωση -- Τα Σέρβια στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο -- Το ολοκαύτωμα των Σερβίων -- Όμορφες αξέχαστες μέρες: Τα Σέρβια του χθες -- Εκπαίδευση -- Εκκλησιαστική ζωή -- Πολιτικοί και Επιστήμονες -- Οικογενειακή ζωή -- Ενδυμασίες -- Εκδηλώσεις - Γιορτές - Πανυγύρια -- Οικονομική ζωή -- Υγεία -- Σύλλογοι -- Μετανάστες στην Αμερική -- Προσκοπισμός -- Ε.Ο.Ν. -- Τροχοφόρα -- Χαρτονομίσματα -- Επιστολόχαρτα - Καρτ ποστάλ -- Μνημεία