Ανθολόγιο της Αλεξάνδρειας - Ψαράκης, Τάκης Δ., 1938- (Νέα Σύνορα, 1992)
Ακροπατώντας στο Μύθο και την Ιστορία Ο Σέραπις και η λατρεία του. Το ύδωρ του Νείλου εχάνετο. Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ο μικρός γυιός της Κλεοπάτρας, Η Αλεξάνδρεια λάτρευε τον Άρειο Ενωτιζόμενος τα Πατριαρχικά θέσμια Οι πρώτοι χειροτονηθέντες, Η εκλογή στο παλιό μοναστήρι Ιχνηλατώντας την Πολιτεία και τους Ανθρώπους της Η περιώνυμη Βιβλιοθήκη, Το παμπάλαιο πιεστήριο του Γαβριηλίδη, Κοσμοπολίτικη και πολύγλωσση, Η πόλη-σταυροδρόμι, Στο Ανάκτορο του Φαρούκ, Οι Ευρωπαίες της Αλεξάντρειας, Ο Jean Desses και η πρώτη "κρεασιόν", Ο Μάνος Λοϊζος και ο γερο-βιολιστής, Η Αλεξάνδρεια που φεύγει..., Κατάλογος ονομάτων και περιουσιών, Οι πινακίδες των πλειστηριασμών, Οι περισσότεροι ετοιμάζουν τη φυγή τους, Οι πρώτοι Έλληνες πρόσφυγες, Μαντήλι αποχαιρετισμού, Οι Αλεξανδρινοί "Απουάνοι", Το Αλεξανδρινό Ημερολόγιο του Φιλίππου Στεφ. Δραγούμη.