Κύπρος : η λεηλασία ενός πολιτισμού (Ελλάδα. Βουλή, 1998)
Λεύκωμα με πλούσια εικονογράφηση που αναφέρεται στις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου σε μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Τα κείμενα του τόμου έχουν γράψει έγκριτοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ την ευθύνη της έκδοσης έχει η Επιτροπή για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου. [Πρόεδρος: Νικόλαος Κονομής, ακαδημαϊκός, Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Παπαπετρόπουλος, αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Γεν. Γραμματέας: Μαρία Αναγνωστοπούλου, αρχαιολόγος, Ειδικός Γραμματέας: Κώστας Ευαγγελίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ταμίας: Έφη Καλλιγά, αρχιτέκτων, Μέλη: Μιχάλης Κακογιάννης, σκηνοθέτης, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, νομικός Αναπληρωματικά μέλη: Άννα Φιλίνη, αρχιτέκτων, Διαμαντένια Ρίμπα, δημοσιογράφος Εξελεγκτική επιτροπή: Ανδρέας Βόσκος, Ιωάννης Μαζαράκης-Αινιάν, Παναγιώτης Κοντός, επίτιμος πρόεδρος: Ιωάννης Πεσμαζόγλου. Τα Μέλη της Επιτροπής: Ευρυδίκη Αμπατζή, Μυρτάλη Αχειμάστου-Ποταμιάνου, Άγγελος Δεληβορριάς, Νίκος Ζίας, Σπύρος Ιακωβίδης, Κώστας Καρράς, Ιωάννης Καρτάλης, Νότα Κούρου, Έλλη Κυριαζίδη, Αγγελική Λαΐου, Βάσος Μαθιόπουλος, Σπύρος Μερκούρης, Περικλής Νεάρχου, Κώστας Οικονομίδης, Μενέλαος Παλλάντιος, Δημήτρης Πιερίδης, Εμμανουήλ Ρούκουνας, Εύη Τουλούπα, Νίκη Λαδάκη-Φιλίππου, Νανώ Χατζηδάκη, Τασούλα Λ. Γεωργίου Χατζητοφή, Χρύσανθος Χρήστου, Αντώνης Χριστοδούλου.]