Ιστορία. Βιβλίο δεύτερο : τα γεγονότα από το 431 π.Χ. ως το 428 π.Χ. - Θουκυδίδης, 470-394 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες, 1994)
Τα τρία πρώτα χρόνια του πολέμου. Επιτάφιος λόγος του Περικλή. Λοιμός στην Αθήνα. Πολιορκία των Πλαταιών.