Η δύση της Ανατολής : εικόνες από το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - Σκοπετέα, Έλλη, 1951-2002 (Κλειώ. Ιστορία και Θεωρία ;, 1992)
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια γενική εικόνα της καθ' ημάς Ανατολής στις παραμονές της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.