Νεκρή πιάτσα : πεζά ποιήματα - Χριστιανόπουλος, Ντίνος, 1931-2020 (Νέα σειρά, 1990)
ΒΟΥΡΚΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΣ ΜΟΥ "Δεν είναι λίγο να ξενοικιάζεις τη γκαρσονιέρα σου· να βλέπεις το ντιβάνι σου στο τρίκυκλο και να σκέφτεσαι πως τέλειωσε πια η συνεισφορά του στον έρωτα· να θυμάσαι πόσο σε είχε βοηθήσει αυτό το δωμάτιο οχτώ ολόκληρα χρόνια - και τώρα να σε περιμένουν και πάλι τα παραβαρδάρια, κι οι μήνες να κατρακυλούν όλο και με λιγότερες ελπίδες, οι ευκαιρίες να αραιώνουν απελπιστικά, οι νύχτες να μη διαθέτουν πια ούτε μια αρβύλα, κι εσύ να επιστρέφεις ξανά στην αθλιότητα του υπαίθριου έρωτα."