Ηλέκτρα - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες, 1992)
Ο Ορέστης επιστρέφει κρυφά στις Μυκήνες με τη βοήθεια της αδελφής του Ηλέκτρας. Εκδικούμενος τον φόνο του Αγαμέμνονα, σκοτώνει τη μητέρα του Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο. Η Ηλέκτρα δέχεται τον έπαινο του χορού των Μυκη¬ναίων γυναικών.