Το παιχνίδι : σύγχρονες ερευνητικές και διδακτικές προσεγγίσεις - Αυγητίδου, Σοφία; Γολέμη, Άσπα (Τυπωθήτω. Γιώργος Δαρδανός, 2001)
Το παιχνίδι θεωρείται ότι αποτελεί την κύρια δραστηριότητα των παιδιών και παράλληλα κεντρικό ζήτημα στη διεπιστημονική μελέτη της παιδικής ηλικίας. Ο συλλογικός αυτός τόμος διαπραγματεύεται σύγχρονες ερευνητικές και διαδιδακτικές προσεγγίσεις του παιχνιδιού. Τα 11 άρθρα του αναφέρονται στην ελληνική και στη διεθνή εμπειρία και έρευνα, εξετάζοντας: Το παιχνίδι ως διαδικασία συγκρότησης της ταυτότητας της παιδικής ηλικίας, τη διαδικασία του παιχνιδιού ως πλαίσιο μάθησης και το ρόλο των εκπαιδευτικών στο παιχνίδι. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ερευνητές και ερευνήτριες, σχολικούς συμβούλους, γονείς, φοιτητές και φοιτήτριες.