Το lexus και η ελιά : τι είναι η παγκοσμιοποίηση - Friedman, Thomas L. (Η περιπέτεια του ανθρώπου, 2001)
Το Lexus και η Ελιά εξηγεί με απλές ιστορίες το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης, πως επηρεάζει τα έθνη και τον καθένα από μας, τι κερδίζουμε και τι χάνουμε, από τι κινδυνεύουμε και τι ευκαρίες ανοίγονται μπροστά μας. Ενα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον τρόπο που λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος.