Πυθαγόρου βίος - Πορφύριος ο Τύριος, 232-304 (Ύστερη αρχαιότητα ;, 2001)
Ο Πυθαγόρου βίος του νεοπλατωνικού φιλοσόφου του 3ου μ.Χ. αιώνα Πορφυρίου αντιστοιχεί στο μόνο σωζόμενο κεφάλαιο από μια Ιστορία της φιλοσοφίας που εκτεινόταν από τα Τρωικά ως τον Πλάτωνα