Όταν μια σχέση γίνεται έμμονη ιδέα - Πιντέρης, Γιώργος, 1948- (Σχέσεις δύο φύλλων ;, 1998)
«Πόσοι άνθρωποι επιμένουν να διεκδικούν μια σχέση που ο άλλος δεν είναι πρόθυμος να την προσφέρει στη μορφή που εκείνοι θα ήθελαν. Αν αυτό είσαι πρόθυμος να το αποδεχθείς, έχει καλώς. Αν όμως δεν είσαι, τότε σου γίνεται έμμονη ιδέα. Όσο θεωρείς τον άλλο υπεύθυνο για την παγίδευσή σου, παραμένεις σκαλωμένος. Η μόνη λύση για να βγεις από την παγίδα είναι να ανακαλύψεις τις εσωτερικές δυνάμεις που σε κρατάνε σκαλωμένο στη σχέση αυτή. Να ανακαλύψεις τα δικά σου σχοινιά, όπως: οι ανάγκες εκδίκησης, οι φαντασιώσεις ζήλιας, οι ψευδαισθήσεις, η ανταγωνιστική νοοτροπία και πολλά άλλα. Μάθε να ψάχνεσαι με την καθοδήγηση ενός ψυχολόγου που βρέθηκε παγιδευμένος ο ίδιος. Η εμπειρία και το χιούμορ του ίσως σε βοηθήσουν να βγεις από το αδιέξοδο». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)