Άλκηστις - Ευριπίδης, 480-406 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες, 1994)
Η 'Αλκηστις δέχεται να πεθάνει στη θέση του συζύγου της Αδμήτου, βασιλιά των Φερών. Ο φίλος του Αδμήτου Ηρακλής επεμβαίνει, επαναφέρει τη γυναίκα στη ζωή και τη δίνει πάλι στον σύζυγό της.