Απάντηση - Φίλος, Σπύρος (Πέργαμος, 1989)
Τούτο το βιβλίο "Απάντηση" γράφτηκε με σκόπο να παρουσιάσει τα τεκμηριωμένα στοιχεία από τις ιστορικές πηγές και να δώσει τις βάσιμες πληροφορίες, γύρω από τον απόστολο Παύλο και τη Χριστιανική Πίστη, που αμφισβήτησε ο R. Ambelain. Το προαναφερθέν βιβλίο τού Ambelain ανήκει σε μια σειρά βιβλίων, με γενικό τίτλο: «Η αλήθεια για το Χριστιανισμό», που έθεσαν ως σκοπό -ενώ αποκρύπτουν τα πραγματικά γεγονότα- να ανατρέψουν την πίστη εκείνων, που δεν γνωρίζουν τα πράγματα. Ο συγγραφέας τής παρούσας "Απάντησης", Σπ. Φίλος, ενώ ανατρέπει τις θέσεις τους, παρουσιάζει και την τεχνική εξαπάτησης που χρησιμοποίησαν προς τον αναγνώστη, δίνει δε και τα απαραίτητα στοιχεία, καθώς και τις πηγές.