Μακεδονία 4000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού - Σακελλαρίου, Μιχαήλ Β., 1912-2014 (Ιστορικοί ελληνικοί χώροι, 1982)
Α΄ έκδοση, Αθήνα 1982, σελ. 576. Βιομηχανική βιβλιοδεσία με το αρχικό περικάλυμμα, σχήμα 4ο, σε εξαιρετική κατάσταση. Ο πρώτος τόμος της σειράς Ιστορικοί Ελληνικοί Χώροι. Παρουσιάζει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, ο οποίος έζησε, έδρασε και επιβίωσε με σθνείδηση της καταγωγής και της εθνικής του φυσιογνωμίας. Για τη συγγραφή τού τόμου συνεργάστηκε επιτελείο από κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, ειδικούς στη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού του μακεδονικού χώρου.