Υπέρ πατρίδος : πατριωτισμός ή κοσμοπολιτισμός - Nussbaum, Martha C. (Πολιτισμική θεωρία. Κριτική, 1999)
Μια θαυμάσια συλλογή στοχασμών για τον πατριωτισμό και τον κοσμοπολιτισμό. Σε μια εποχή που στις πιο επίμαχες πολιτικές συζυτήσεις εγείρονται ερωτήματα περί ταυτότητας, συμμετοχής και ιθαγένειας, αυτό το βιβλίο απευθύνεται σ' ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό. Πρέπει να διαβαστεί από τον καθένα που ενδιαφέρεται για την ηθική πολυπλοκότητα της σύγχρονης δημόσιας ζωής, είτε αυτός είναι φοιτητής, είτε πνευματικός άνθρωπος, είτε απλός πολίτης.