Άπαντα : διαθήκη, επιστολή προς Ηρόδοτον, επιστολή προς Πυθοκλή, επιστολή προς Μενοικέα, κύριαι δόξαι, Επίκουρου προσφώνησις - Επίκουρος, 341-270 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες ;, 1994)
Τα σωζόμενα αποσπάσματα ενός από τους πολυγραφότερους συγγραφείς της αρχαιότητας. Οι βασικές διδασκαλίες του (Κύριαι δόξαι) και οι επιστολές που συνοψίζουν τις θεωρίες του στη φυσική και την ηθική. Το 10ο βιβλίο του Διογένη Λαέρτιου.