Μακεδονία. Τόμος Α΄ : ιστορία - Παλιούρας, Αθανάσιος (Ελληνική Εθνική Γραμμή, 1993)
Είναι ένα εξαιρετικό έργο που αναφέρεται στην ιστορία της Μακεδονίας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι το 1989. Περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.