Μακεδονικά ανάλεκτα - Λαούρδας, Βασίλειος, 1912-1971 (Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, 1980)
Ο Ίων Δραγούμης και η εποχή του -- Ο φιλόλογος Πέτρος Ν. Παπαγεωργίου -- Το Ελληνικόν γενικόν προξενείον Θεσσαλονίκης 1903-1908 -- Ο Μακεδονικός Αγών