Ειρήνη - Αριστοφάνης, π. 450-π. 385 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες ;, 1994)
Ο χωρικός Τρυγαίος ελευθερώνει την Ειρήνη, που την είχε κλείσει σε σπήλαιο ο Πόλεμος. Η σύγκρουση των ειρηνόφιλων με τους φιλοπόλεμους. Ο χορός εκπροσωπεί τον λαό που, μετά τον θάνατο του Κλέωνα, θέλει την ειρήνη.