Βάτραχοι - Αριστοφάνης, π. 450-π. 385 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες ;, 1993)
Ο Διόνυσος κατεβαίνει στον 'Αδη για να φέρει στην Αθήνα έναν άξιο ποιητή, που μετά τον θάνατο των τραγικών λείπει από την πόλη. Οργανώνεται ο περίφημος ποιητικός διαγωνισμός μεταξύ Αισχύλου και Ευριπίδη, όπου ο Αριστοφάνης προκρίνει τον πρώτο.