Σημειώματα ιστορικά : εκ της Δυτ. Μακεδονίας - Καλινδέρης, Μιχάλης Αθ. (Επαρχιακή Φωνή τυπογρ., 1939)
Ο κώδικας της Ζάμπορδας -- Ο κώδικας του Ζωσιμά -- Ο παλαιότερος κώδικας της επισκοπής Σερβίων και Κοζάνης -- Εκ των χρονικών του Ανθίμου -- Ο κατάλογος του Νεοφύτου -- Το κατάστιχον του Τζηρέλα -- Το φιρμάνι των Ζουπανίων-Ο τίτλος ιδιοκτησίας Βαντσκού -- Εκ των εκ Βλάτση γραπτών μνημείων