Οι Λαζαίοι και η εποχή τους : πρακτικά συμποσίου (Μορφωτικός και Πολι/κός Σύλλ. Κ. Μηλιάς Πιερίας "Οι Λαζαίοι'', 1991)
Διπλωματικά γεγονότα στην Ευρώπη κατά την εποχή των Λαζαίων και η επίδρασή τους στον Ελληνικό χώρο -- Ιστορικό, κοινωνικό και θρησκευτικό πλαίσιο της εποχής των Λαζαίων στην Πιερία και τη Μακεδονία -- Ο χαλασμός της Μηλιάς και των Λαζαίων -Πάσχα 1822 -- Οι απόγονοι των Λαζαίων και η μετά την καταστροφή της Μηλίας (Πάσχα 1822) δράση και εθνική προσφορά τους