Άπαντα - Αισχίνης, 389-314 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες, 1995)
Κατά Τιμάρχου: Κατηγορώντας τον Τίμαρχο για πορνεία, ο Αισχίνης κάνει ουσιαστικά πολιτική επίθεση εναντίον του Δημοσθένη. Ο λόγος σηματοδοτεί την αρχή της σκληρής αντιδικίας των δύο ανδρών. Περί της παραπρεσβείας: Ο ρήτορας υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στις κατηγορίες του Δημοσθένη για τα γεγονότα σχετικά με τη δεύτερη πρεσβεία του 346 π.Χ. προς τον Φίλιππο. Κατά Κτησιφώντος: Ο Αισχίνης αντιδρά στην πρόταση του Κτησιφώντα να τιμηθεί ο Δημοσθένης. Ηττάται και φεύγει από την Αθήνα. Επιστολαί: Αμφισβητούμενης γνησιότητας κείμενα, με προέλευση πιθανότατα από τη σχολή της Ρόδου. Ο Αισχίνης γεννήθηκε στην Αθήνα κατά το 389 π.Χ. Ο πατέρας του Ατρόμητος ασκούσε το επάγγελμα του γραμματιστή, και στο διδασκαλείο του έμαθε ο Αισχίνης τα πρώτα του γράμματα. Προικισμένος με φυσική ομορφιά και εξαιρετική φωνή, κατόρθωσε με τη μακροχρόνια τριβή του στα δικαστήρια και με την πρακτική άσκηση να αναδειχθεί, αν όχι ίσος προς τον αντίπαλό του Δημοσθένη, τουλάχιστον καθόλου κατώτερος από τους ρήτορες μετά από εκείνον. Έλαβε μέρος σε τρεις εκστρατείες της πόλης του και κέρδισε στεφάνι ανδρείας. Προτού ριχτεί στην πολιτική δράση ασχολήθηκε με το θέατρο, το οποίο όμως εγκατέλειψε γρήγορα λόγω της αποτυχίας του. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)