Οι μισοί στα σίδερα : όταν άνοιξαν οι βαριές αμπάρες κι έκλεισαν μέσα τους το μισό έθνος - Βαρδινογιάννης, Βαρδής Β. (Ιστορία και μνήμη, 1996)
Η σύγχρονη ελληνική τραγωδία μέσα από έναν ερευνητικό άθλο που πραγματοποίησαν οι παλαίμαχοι αγωνιστές και συγγραφείς Βαρδής Βαρδινογιάννης και Παναγιώτης Αρώνης. Ένα ζωντανό μνημείο ιστορικής μνήμης.