Ένοχα παιχνίδια - Glaister, Lesley, 1956- (Ξένη λογοτεχνία / Μεταίχμιο, 2000)
Η Γκριζέλντα, γυναίκα ανήσυχη και ευαίσθητη, ζει ένα βασανιστικό παρόν και αναζητά ερμηνείες για την αναπάντεχη αυτοκτονία του πατέρα της και τη δική της ερωτική ταυτότητα. Η ηρωίδα ξεκινάει την εσωτερική διαδρομή προς την αυτογνωσία με αναδρομή στο παρελθόν, επιχειρώντας να διαπεράσει το πέπλο σιωπής που είχε επιβάλει η οικογένεια για τις άγνωστε πτυχές της προσωπικότητας του πατέρα της. [...] Ερωτήματα, πληγές, αγωνίες, παρόν και παρελθόν διατρέχουν την αφήγηση άλλοτε πορευόμενα παράλληλα και άλλοτε διαπλεκόμενα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διεισδύσουμε στην ψυχή της ηρωίδας και των ανθρώπων γύρω της. [...]