Η αέναη ευφορία : δοκίμιο για το καθήκον της ευτυχίας - Bruckner, Pascal, 1948- (Αστάρτη, 2001)
Αμείλικτος αναλυτής των σύγχρονων ηθών και μυθολογιών, ο Πασκάλ Μπρυκνέρ επιτίθεται αυτή τη φορά ενάντια στην "τρομοκρατία της ευτυχίας". Πως μια θεμιτή και γενικώς αποδεκτή επιδίωξη κατέληξε να δηλητηριάσει τη ζωή μας; Η αέναη ευφορία είναι ένα φιλοσοφικό και λογοτεχνικό έργο γραμμένο με πολλή γνώση, πολλή ευφϋια και πολυ μπρίο. Ένα συναρπαστικό δοκίμιο, μια ωδή στις μικρές χάρες της ζωής