Ερμηνεύοντας τον Χίτλερ - Rosenbaum, Ron (Κέδρος, 2001)
Έχουν γραφτεί περισσότερες από εκατό βιογραφίες για τον Αδόλφο Χίτλερ. Το βιβλίο αυτό είναι το μόνο που - αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές και φέρνει στην επιφάνεια νέα στοιχεία για την αινιγματική αυτή προσωπικότητα. - ρίχνει καινούργιο φως στις διάφορες ερμηνείες που έχουν δοθεί για την ηγετική φυσιογνωμία του Χίτλερ και το ρόλο του στην παγκόσμια Ιστορία. - διεξάγει μια αποκαλυπτική έρευνα για τις πηγές του ακραίου αντισημιτισμού του και τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.