Η Χαρά και το Γκουντούν : ο υπέροχος σκουπιδοντενεκές - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Η Χαρά και το Γκουντούν, 2000)
Η Χαρά νομίζει ότι όλοι ξεχάσανε τα γενέθλιά της. Το απίθανο ζωάκι της, το Γκουντούν, για να της δείξει ότι τα θυμήθηκε, της κάνει δώρο ένα μαγικό σκουπιδοντενεκέ. Στη συνέχεια η Χαρά και το Γκουντούν ξεκινούν για ένα απίθανο, μακρινό ταξίδι, παίρνοντας μαζί τους πολλά, υπέροχα, μαγικά...σκουπίδια! Έτσι, πάνω σ' ένα ιπτάμενο σουρωτήρι φτάνουν στην Κίνα, στο Βόρειο Πόλο και στο Λιχουδιστάν.