Η Χαρά και το Γκουντούν : το ανώνυμο γράμμα - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Η Χαρά και το Γκουντούν, 2000)
Δεν είναι ντουν δεν είναι γκουν! Είναι το ένα και μοναδικό γκουντούν που το κυνηγάει ένας αδηφάγος φοβερός γκουντουνοφάγος, αλλά από τα νύχια του τα σουβλερά το σώζει πάντα η Χαρά! Ένα χειμωνιάτικο βράδυ το πιο περίεργο, το πιο χαριτωμένο, το πιο απίθανο ζωάκι του κόσμου ζητάει καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς. Η Χαρά το σώζει από το θανάσιμο εχθρό του και το ζωάκι αποφασίζει να μείνει παντοτινά κοντά της. Έτσι γνωρίζει η Χαρά το Γκουντούν και το Γκουντούν τη Χαρά. Έτσι αρχίζουν οι θαυμαστές, οι μυστικές τους περιπέτειες, σε λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλλια, σε φάρους με γαλάζιους γλάρους, σε δάση με μαγεμένες πασχαλιές, σε βουνά από κανέλα και θαλασσινές σπηλιές... Ενώ τρεις νάνοι πειρατές μαγειρεύουν κουκιά με φεγγαροπολτό και μοιράζουν γυαλόπετρες κάτω απ' το κρεβάτι, η Χαρά και το Γκουντούν ταξιδεύουν με το ιπτάμενο σουρωτήρι στη χώρα του Χασμουρητού, στη χώρα της Πρωταπριλιάς, στο δάσος με τα γλειφιτζούρια κι ακόμα παραπέρα...