Η ενεργός πλευρά του απείρου - Castaneda, Carlos (Ποικίλα θέματα, 2001)
Ο ανθρωπολόγος και σαμάνος Κάρλος Καστανέντα προχώρησε στη δημιουργία της συλλογής των αξιομνημόνευτων περιστατικών της ζωής του, περιστατικών που αγγίζουν τον πυρήνα της ύπαρξης κάθε ανθρώπου. Η Ενεργός Πλευρά του Απείρου, που ο Κάρλος Καστανέντα έγραψε λίγο πριν το θάνατό του, είναι το πιο αυτοβιογραφικό, προσωπικό και ταυτόχρονα υπαινικτικά αποκαλυπτικό βιβλίο του.