Το βιβλίο των εναγκαλισμών - Galeano, Eduardo, 1940-2015 (Κέδρος, 2001)
Σας προτρέπω ή καλύτερα σας προκαλώ. Να είστε αιχμηροί στις απόψεις σας και οξυδερκείς στους στοχασμούς σας. Έχετε τόσα πολλά να σκεφτείτε. Καταλαβαίνω το δράμα σας. Μην ξεχνάτε όμως να ονειρεύεστε. Το μυαλό δεν το γυμνάζει μόνο το σκάκι αλλά και το χιούμορ. Κοινωνία, πολιτική, θρησκεία, αλλά και έρωτας και απλές καθημερινές στιγμές. Η μαγεία της λογοτεχνίας και η μεγάλη αγκαλιά της που φιλοξενεί τους πάντες και τα πάντα.