Χορεύοντας στη σιωπή - Πολυράκης, Γιώργος Θ. (Έλληνες λογοτέχνες / Ψυχογιός, 2000)
Θέμα του βιβλίου είναι ένας μεγάλος έρωτας και ένας επικίνδυνος κακοποιός που έχει βάλει στόχο στη ζωή του να τον καταστρέψει. Έτσι αρχίζει η δραματική ιστορία μιας πλούσιας οικογένειας στη Θεσσαλονίκη που η μοίρα θα την αναγκάσει να παλέψει για να αντιμετωπίσει το σκληρό πεπρωμένο: την απαγωγή του μικρού γιου, το ατύχημα της υιοθετημένης κόρης, τη φυλάκιση και το θάνατο του πατέρα. Κυρίαρχες μορφές σε όλο το βιβλίο δύο δυνατές γυναίκες, μητέρες με πυγμή και πάθος που αγωνίζονται για τα παιδιά τους. Όλοι οι ήρωες ξεχωρίζουν για την έντονη προσωπικότητα και το δυναμισμό τους. Ο έρωτας, η αγάπη, η ελπίδα και η θέληση για ζωή δεσπόζουν από την αρχή ως το τέλος της ιστορίας. Με δυνατές περιγραφές, συγκινητικούς διαλόγους και ένα κείμενο που ρέει, ο συγγραφέας παρασύρει τον αναγνώστη σε μια αγωνιώδη πλοκή που συναρπάζει και οδηγεί σε ένα απροσδόκητο τέλος που λυτρώνει.