Ο χρόνος και ο χώρος του θείου Αλβέρτου - Stannard, Russell (Κάτοπτρο, 1989)
O Θείος Αλβέρτος, ο διάσημος επιστήμονας, «τά χει βρει σκούρα». Για να λύσει το μεγάλο μυστήριο του χώρου και του χρόνου, χρειάζεται τη βοήθεια της τολμηρής ανιψιάς του, της Αλίκης Νοητού. Ελάτε κι εσείς, παρέα με την Αλίκη και τον Κόμπι, τον φιλικό υπολογιστή που μιλά, στην επικίνδυνη αποστολή τους. Θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το ανώτερο όριο ταχύτητας με το ισχυρότερο διαστημόπλοιο που ούτε έχει φτιαχτεί ούτε πρόκειται να φτιαχτεί ποτέ. Ανακαλύψτε μαζί τους το αργό κύλημα του χρόνου, τον συμπιεσμένο χώρο, το βάρος της ενέργειας· πώς μπορεί ν αποκτήσετε μεγαλύτερη ηλικία από τη μητέρα σας, ν αυξήσετε το βάρος σας χωρίς να παχύνετε, να συμπιεστείτε και να γίνετε σαν πλάκα χωρίς να πονέσετε, να ζήσετε για πάντα χωρίς να το ξέρετε.