Οι τυχοδιώκτες : μυθιστόρημα - Ευθυμιάδη, Νένη, 1946- (Ελληνική λογοτεχνία / Ελληνικά Γράμματα, 2000)
Mια παλιά ληστεία, μια ξεχασμένη ιστορία που ως τώρα ερχόταν στην επιφάνεια μόνο μέσα από μπερδεμένα λόγια και υπαινικτικές ματιές. Kαι να που ύστερα από είκοσι τρία χρόνια εμφανίζεται ο αρχηγός και καλεί σε συνάντηση τη συμμορία. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών; Ή μια καινούργια ληστεία στα σκαριά; O αρχηγός; Υπήρξε τότε αρχηγός; Kι η συμμορία; Ποια συμμορία; Eίχε γίνει τελικά η ληστεία; «Ένα θρίλερ με ιδεολογικό υπόβαθρο».