Ψίθυροι στο σκοτάδι : μυθιστόρημα - Bresslin, Teresa (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους / Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2001)
Ο Σόλομον, ένας δυσλεκτικός μαθητής, είναι γεμάτος οργή με τον δάσκαλό του, τον πατέρα του, που τον απογοήτευσε, τη μητέρα του, που τον εγκατέλειψε, τον εαυτό του. Καταφύγιό του, μακριά από το σχολείο και το σπίτι, μια γωνιά ενός παρατημένου νεκροταφείου, στην οποία τίποτε άλλο εκτός από μια σουρβιά δε φυτρώνει.