Κλεοπάτρα, η ανυπέρβλητη βασίλισσα : αφήγημα - Frain, Irene, 1950- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκης, 2000)
Η μυθιστορηματική βιογραφία της Κλεοπάτρας είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης έρευνας. Η Κλεοπάτρα είναι ένα έργο στο οποίο οι αρετές του εμπνευσμένου μυθιστοριογράφου και του εξαιρετικού επιστήμονα, συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο.