Η μαύρη Καλλονή - Sewell, Anna, 1820-1878 (Κλασική λογοτεχνία / Παπαδόπουλος, 1996)
Στις μέρες μας, Η Μαύρη Καλλονή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το μήνυμα που διαπερνά το βιβλίο είναι το μήνυμα της αγάπης προς τη φύση και τα πλάσματά της. Είναι η ασίγαστη προσπάθεια του ανθρώπου να ξανακερδίσει την ανθρωπιά του, φροντίζοντας και προστατεύοντας τα ζώα.