Όνειρα γυναικών - Lorenzo, Olga (Ξένη λογοτεχνία / Ελληνικά Γράμματα, 2000)
Θα πω όσα ξέρω, όσα θυμάμαι για αυτούς τους ανθρώπους. Ισως έτσι καταλάβω και τον εαυτό μου. Ημασταν τρεις γυναίκες που κουβαλούσαμε η μια την άλλη. Η γιαγιά μου ήθελε πάντα να γίνεται το δικό της κι όταν δεν της κάναμε το χατίρι, άρχιζε τις μαγείες και τις κατάρες. Η μάνα μου κουβαλούσε βαθιά κρυμμένο στην ψυχή της έναν χαμένο έρωτα και πέθανε με τον καημό του. Όταν έμαθα ότι είμαι παιδί αυτού του πάθους, είχα πια φτιάξει τη δική μου οικογένεια και ήξερα να συγχωρώ...