Η έκτη σφραγίδα : μυθιστόρημα - Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Μαρία, 1933 (Κέδρος, 1999)
Κάποια υπερφυσικά φαινόμενα συμβαίνουν σε έναν τόπο, λίγο πριν από την καταστροφή του. Η Αδριανή, γοητευμένη από το μυστήριο που περιβάλλει τον τόπο αυτόν, θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να τον σώσει. Όμως δεν θα μπορέσει. Η ερωτική περιπέτειά της με τον νεαρό αρχιτέκτονα -που τον διεκδικεί και ο άνδρας της- είναι μόνον η επιφάνεια του μύθου. Σε ένα παράλληλο επίπεδο, εκτυλίσσεται η περιπέτεια του τόπου, που τον εξουσιάζει κάποιος θρύλος και τον ζωντανεύει το μαγικό υπέρλογο -η ζώσα ύλη του μυστηρίου.