Χακ Φινν - Twain, Mark, 1835-1910 (Κλασική λογοτεχνία για παιδιά και για νέους, 1994)
ΧΑΚ ΦΙΝ Ο Χακ Φιν, ο καλύτερος φίλος του Τομ Σόγερ, βαρέθηκε τον καθωσπρεπισμό, τους καλούς τρόπους, το σχολείο και την εκκλησία και αποφασίζει να δραπετεύσει. Οι δύο φίλοι σε καινούριες συναρπαστικές περιπέτειες, που κάνουν τη συντηρητική κοινωνία της εποχής να ανατριχιάζει.