Πες μου κάτι : μυθιστόρημα - Le Touze, Guillaume (Πόλις, 2001)
Όταν συναντιούνται, η Ματίλντ είναι εβδομήντα περίπου χρονών, ο Ιγκόρ δεν έχει κλείσει ακόμα τα τριάντα. Παρά τη διαφορά της ηλικίας τους μια σπάνια φιλία, ένας έντονος δεσμός αναπτύσσεται μεταξύ τους. Ο συγγραφέας παρατηρεί την εξέλιξη αυτής της ιδιόμορφης σχέσης που λειτουργεί ως ασπίδα για τους φόβους και τις οδύνες τους.